skip to Main Content
937 989 100 610 579 191 Dill-Dij de 9-13:30h i de 16-19h. | Div. de 8h a 14h. info@belmonteassessors.com

Finalitza el termini de Diferiment de l’IVA

Finalitza El Termini De Diferiment De L’IVA

Queden 15 dies perquè finalitzi el termini per sol·licitar inscriure’s al règim especial de diferiment de l’IVA d’aquelles empreses importadores que, des del dia 1 de gener, hagin realitzat alguna importació.

L’IVA diferit:

La reforma de la Llei de l’IVA de 2015 va consistir en la modificació de l’IVA a la Importació, permetent que alguns importadors pugui diferir l’ingrés de l’IVA i liquidar-lo en la seva declaració mensual en comptes de pagar-lo a la duana en el moment de la importació. 

Es tracta d’una opció totalment voluntària per part de la persona importadora. Tot i això, existeixen uns requisits a complir per poder afegir-se a aquest diferiment.

Requisits a complir per afegir-se al diferiment de l’IVA d’Importació:

L’Agència Tributària detalla que, per poder afegir-se al diferiment de l’IVA, els subjectes passius han de ser empresaris o professionals que actuïn com a tal, tributant a l’Administració de l’Estat i tenir un període de declaració mensual.

Com s’efectua el diferiment de l’IVA?

L’operador, per tal d’afegir-se a l’IVA diferit, ha de presentar la declaració censal (model 036) durant el mes de novembre de l’any anterior a l’inici de l’any en el qual l’IVA diferit tindrà efecte. 

Amb el diferiment de l’IVA, l’empresari o professional no haurà de liquidar anticipadament l’IVA suportat per les seves importacions i podrà declarar-lo en les declaracions periòdiques d’IVA estalviant, així, costos financers. 

 

A Belmonte Assessors et podem ajudar a realitzar la tramitació corresponent per afegir-se al règim de diferiment de l’IVA. Contacta amb nosaltres!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
X