skip to Main Content
937 989 100 610 579 191 Dill-Dij de 9-13:30h i de 16-19h. | Div. de 8h a 14h. info@belmonteassessors.com

Important: obligacions fiscals de març. IVA i IRPF mensuals

Important: Obligacions Fiscals De Març. IVA I IRPF Mensuals

Aquest mes de març hem de tenir molt presents dues dates que seran cabdals per aconseguir que cadascú treballi correctament, complint amb les obligacions fiscals mensuals. Aquestes dates són:

  • 20 de març
  • 30 de març

El divendres 20 de març finalitza el termini de presentació de l’IRPF mensual, que és aquell impost que presenten les grans empreses. Recordar que, en cas contrari, es presenta de manera trimestral. La presentació d’aquest s’ha de fer de forma telemàtica, és a dir, a través de les plataformes digitals de comunicació, quan es tracta d’una gran empresa, una societat anònima i de responsabilitat limitada o bé quan parlem d’Administracions públiques.  La resta de casos, poden realitzar, si ho desitgen, la presentació a través de paper o bé, també, de forma telemàtica. 

El dilluns 30 de març, és el fi del termini de la declaració  de l’IVA mensual. A diferència de la presentació de l’IRPF, la de l’IVA s’ha de dur a terme únicament de manera telemàtica i s’haurà de declarar durant el mes següent al corresponent amb l’IVA que es vol liquidar. En aquest cas, en què es presenta l’IVA de manera mensual, és necessari inscriure’s al Registre de devolució mensual.

La declaració de l’IVA s’ha de dur a terme únicament de manera telemàtica.

Cal remarcar que l’impost de l’IVA no s’aplica a tot el territori espanyol, ja que a les Illes Canàries es compta amb un impost diferent i, Ceuta i Melilla compten amb un altre impost, diferent dels dos anteriors. 

Divendres, 20 de març, finalitza el termini de presentació de l’IRPF mensual. Dilluns, 30 de març, és el fi del termini de la declaració  de l’IVA mensual.

És important recordar que les dates de fi de termini que coincideixin amb un dissabte o bé un dia no hàbil, passarà a ser considerada com a data final el primer dia laboral següent. 

A Belmonte Assessors, us ajudem a confeccionar i presentar aquestes declaracions de forma telemàtica.

 

Fonts consultades per l’elaboració d’aquesta publicació:

S.L., N. (2020).  Reteneciones a cuenta del IRPF - Modelo 111. Retenciones e ingresos a cuenta del IRPF. [online] Disponible a: https://www.areadepymes.com/?tit=reteneciones-a-cuenta-del-irpf-modelo-111-retenciones-e-ingresos-a-cuenta-del-irpf&name=Manuales&fid=iobreaf [Accedit el 6 Mar. 2020].

IVA, D. (2020). Declaración de IVA. [online] IONOS Startupguide. Disponible a: https://www.ionos.es/startupguide/gestion/declaracion-de-iva/? [Accedit el 6 Mar. 2020].

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
X