skip to Main Content
937 989 100 610 579 191 Dill-Dij de 9-13:30h i de 16-19h. | Div. de 8h a 14h. info@belmonteassessors.com

Registre obligatori de la jornada laboral dels treballadors – Reial Decret

Registre Obligatori De La Jornada Laboral Dels Treballadors – Reial Decret

A partir del proper 12 de maig de 2019, les empreses estaran obligades a registrar diàriament la jornada laboral dels seus treballadors. Així ho estableix en Reial Decret 8/2019 de 8 de març de mesures urgents de protecció social i de lluita contra la precarietat laboral a la jornada de treball. 

Els treballadors, doncs, hauran de “fitxar” a l’entrada i a la sortida de la jornada laboral. Si l’empresa no té implantat aquest control, li pot arribar a suposar una sanció de fins a 6.250€ per treballador. 

Per tal de complir amb aquesta llei, l’empresa pot optar per realitzar documents setmanals o mensuals en els quals l’empleat escriu i signa cada dia la seva hora d’entrada i de sortida o pot escollir un sistema biomètric com un detector d’empremtes digitals. 

Possiblement, els controls de presència del treballador basats en l’empremta dactilar seran els més demandats. A banda de la seva senzillesa d’ús, també resulta ser un mitjà econòmic i que està integrat amb els sistemes informàtics. 

No obstant, és un sistema que tracta dades i que per tant, ha de complir amb el nou Reglament General de Protecció de Dades. 

Aprofitem per recordar-vos, doncs, que el nou Reglament General de Protecció de Dades és d’obligat compliment i que en cap cas es pot al·legar ignorància per no complir-la.

Si requeriu dels serveis d’un consultor de Protecció de Dades, a Belmonte Assessors tindreu a la seva disposició un equip que us ajudarà i assessorarà a l’hora de complir amb aquest reglament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
X